ГоловнаПолітика

"Опора" зажадала забезпечити участь у новому складі ЦВК депутатів усіх фракцій

Необхідно скасувати положення закону про дострокове припинення повноважень усього складу комісії.

"Опора" зажадала забезпечити участь у новому складі ЦВК депутатів усіх фракцій
Фото: 112

Громадянська мережа "Опора" зажадала від президента і Верховної Ради забезпечити участь у новому складі ЦВК депутатів усіх парламентських фракцій і заявила про відсутність переконливих підстав для дострокового припинення повноважень усього складу комісії.

Про це йдеться в заяві "Опори".

Мережа попросила забезпечити участь депутатів на підставі абсолютної чи пропорційної рівності.

"Опора" наголосила, що необхідно також скасувати положення закону про можливість дострокового припинення повноважень усього складу ЦВК.

У повідомленні також сказано, що в разі подальшої бездіяльності Ради і президента у справі вдосконалення законодавства про ЦВК на Україну чекають нові політичні відставки її членів.

Нагадаємо, сьогодні, 13 вересня, Верховна Рада розпустила Центральну виборчу комісію.

За це рішення в цілому проголосував 341 депутат при 300 мінімально необхідних. Проголосували "за" 244 члени фракції "Слуги народу", 33 члени ОПЗЖ, 20 членів "Батьківщини", 15 представників групи "За майбутнє" і 29 позафракційних депутатів. "Голос" і "Європейська Солідарність" не підтримали розпуск ЦВК.

Через кілька годин голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що фракція має 35 претендентів на посади членів Центральної виборчої комісії, однак шортліст ще не сформовано.

Їхніх імен Арахамія не озвучив, проте сказав, що серед кандидатів немає чинних нардепів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram