ГоловнаПолітика

Новий військовий прокурор має намір відновити розслідування Іловайського котла

Військова прокуратура має намір дати правову оцінку діям військового керівництва.

Новий військовий прокурор має намір відновити розслідування Іловайського котла
Виктор Чумак
Фото: Макс Требухов

Військова прокуратура проведе розслідування причин, що призвели до Іловайського котла на Донбасі в 2014 році. Про це заявив новий військовий прокурор Віктор Чумак в ефірі програми "Право на владу".

Чумак заявив, що військова прокуратура проведе ретельне розслідування тих подій і дасть Іловайській трагедії правову кваліфікацію.

"Іловайська трагедія і все, що відбувалося тоді в Іловайську, буде розслідувано і буде розслідувано дуже ретельно. Політики можуть відразу давати оцінки, це зрада або щось інше. У прокурора немає такого права, і тому кваліфікація того, що там сталося, буде, і вона буде відповідати кримінальному та кримінально-процесуальному законодавству", - наголосив прокурор.

Нагадаємо, за даними Генерального штабу, в боях за Іловайськ і під час виходу з котла втрати української армії становили 220 військових, ще 40 зникли безвісти і 13 військовослужбовців досі перебувають у полоні.

У жовтні 2014 року голова тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування обставин трагедії під Іловайськом Андрій Сенченко заявив, що в боях загинули і зникли безвісти близько тисячі учасників антитерористичної операції. У звіті ТСК також ішлося, що обстановку суттєво ускладнили помилкові кадрові рішення, а до Іловайської трагедії призвели неадекватні дії міністра оборони Валерія Гелетея і начальника Генштабу, головнокомандувача ЗСУ Віктора Муженка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram