ГоловнаПолітика

Порошенко побачив у відстороненні Геращенко від роботи в Раді тенденцію до згортання демократії в Україні

Лідер "Євросолідарності" провів зустріч з делегацією Світового конгресу українців.

Порошенко побачив у відстороненні Геращенко від роботи в Раді тенденцію до згортання демократії в Україні
Петр Порошенко
Фото: eurosolidarity.org

П'ятий президент України, лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко зустрівся з президентом СКУ Павлом Гродом та делегацією Світового конгресу українців.

Про це Порошенко повідомив на своїй сторінці у фейсбуці.

Зазначається, що під час зустрічі сторони говорили про те, що зараз відбувається з українським парламентаризмом.

"Спроба позбавити співголову фракції "ЄС" Ірину Геращенко права участі в засіданнях Верховної Ради демонструє досить тривожну тенденцію до згортання демократії в Україні. Ми бачимо, що депутатів намагаються позбавити можливостей для законотворчої роботи", - заявив лідер "Європейської Солідарності".

За словами Петра Порошенка, викликом для України залишається звільнення всіх українських заручників Кремля. Водночас це не можна розглядати підставою для пом'якшення міжнародних санкцій проти Росії, оскільки вони були введені за підрив територіальної цілісності України і невиконання Мінських домовленостей.

"Наша спільна позиція з представниками СКУ: українська влада на саміті НАТО в Лондоні повинна вимагати порушення питання про надання Україні Плану дій щодо членства. "Європейська солідарність" не зраджує своїм принципам - Україні необхідно продовжувати курс в ЄС і НАТО", - наголосив Петро Порошенко.

Він подякував Павлу Гроду і Світовому конгресу українців за тверду підтримку України на шляху в Європейський Союз і НАТО.

Нагадаємо, Геращенко сьогодні викликали на засідання регламентного комітету для обговорення її виступу з трибуни парламенту 10 вересня.

Під час свого виступу депутат порівняла окупантів ( "зелених чоловічків") у Криму з представниками "Слуги народу". Після цього Геращенко вимкнули мікрофон, а спікер Дмитро Разумков заявив про неприпустимість таких порівнянь. Нардепи від "ЄС" заблокували трибуну, а сама Ірина попросила Разумкова "заспокоїти свій югенд".

Регламентний комітет Ради рекомендував відсторонити Геращенко від роботи на 5 засідань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram