ГоловнаПолітика

На мене і мою команду шукають щось таке, що дозволить відкрити кримінальні справи, - Супрун

Активна фаза переслідування може початися після зустрічі Зеленського і Трампа.

На мене і мою команду шукають щось таке, що дозволить відкрити кримінальні справи, - Супрун
Фото: Макс Левин

Колишня керівниця Міністерства охорони здоров'я Уляна Супрун каже, що проти неї і її команди готують кримінальне переслідування. Про це ексголова відомства розповіла в великому інтерв'ю LB.ua

"Мені вже сказали друзі з правоохоронних органів, їм дали вказівку знайти на мене і на моїх заступників щось таке, що дозволить відкрити проти нас кримінальні справи. І зараз вони чекають на зустріч Трампа із Зеленським, а після того почнуть справу проти мене", - сказала Супрун.

За її словами, вже зараз Державне бюро розслідувань переслідує секретаря МОЗ Артема Янчука, якого було призначено у 2017 році - нібито через те, що в якогось підприємства, яке виграло тендер, пізніше виявилися проблеми з реєстрацією.

Також ексчиновниця зазначила, що Рахункова палата з подачі комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації проведе аудит Міністерства охорони здоров'я - це єдине міністерство, де призначено аудит, і саме в той період, коли його очолювала Супрун.

"

Ініціатива про перевірку надійшла від Петра Багрія, чия фірма була чи не основним продавцем ліків за завищеними цінами за часів Раїси Богатирьової. За ці три роки Рахункова палата вже провела 15 аудитів МОЗ, з них три були перевірками міжнародних закупівель. Для порівняння: за два роки, які міністром була Богатирьова, МОЗ перевіряли тільки 5 разів, державні закупівлі - жодного разу", - сказала Супрун.

Нагадаємо, Уляна Супрун очолювала Міністерство охорони здоров'я України з 27 липня 2016 року до 29 серпня 2019 року, формально вона так і не була призначена на посаду міністра, але виконувала обов'язки голови відомства як перший заступник.

Верховна Рада 9-го скликання на першому пленарному засіданні призначила на посаду міністра охорони здоров'я Зоряну Скалецьку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram