ГоловнаПолітика

Окупаційна влада Криму вивезла 8 кримських татар у Ростов для суду у "справі Хізб ут-Тахрір"

Фігурантів із другої бахчисарайської групи звинувачено у створенні та участі в терористичній організації.

Окупаційна влада Криму вивезла 8 кримських татар у Ростов для суду у "справі Хізб ут-Тахрір"
Фото: Портал Крымских Новостей

Окупаційна влада Криму сьогодні, 12 вересня, етапувала 8 кримських татар із сімферопольського СІЗО в Ростов-на-Дону для участі в суді. На територію держави-окупанта вивезли фігурантів другої бахчисарайської групи "справи Хізб ут-Тахрір", повідомляє правозахисна група "Кримська солідарність".

"Як стало відомо з власних джерел, сьогодні, 12 вересня 2019 року, із Сімферопольського СІЗО в м. Ростов-на-Дону для участі в судовому засіданні в Північно-Кавказькому окружному військовому суді були етаповані фігуранти другої бахчисарайської групи "справи Хізб ут-Тахрір". Судове слухання у справі призначено на 17 вересня", - сказано в повідомленні.

Адвокати затриманих стверджують, що протягом усього слідства не представлено жодного доказу провини і причетності підсудних до терористичних актів або насильства. На думку незалежного російського правозахисного медіапроєкту «ОВД-инфо», члени осередків організації звинувачуються і засуджуються до різних термінів у колонії суворого режиму лише на підставі того, зустрічалися на квартирах і читали релігійну літературу.

Нагадаємо, в жовтні 2017 року російські силовики заарештували шістьох жителів Бахчисарая. Це Тимур Ібрагімов, Марлен Асанов, Мемет Бєлялов, Сейран Салієв, Сервер Зекір'яєв і Ернес Аметов. ФСБ Росії інкримінує їм участь у забороненій в Росії організації "Хізб ут-Тахрір".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram