ГоловнаПолітика

Рада сьогодні не розглядатиме норму про імперативний мандат депутатів, - "Слуга народу"

Однак "остаточно тему не закрито".

Рада сьогодні не розглядатиме норму про імперативний мандат депутатів, - "Слуга народу"
Фото: Михаил Палинчак

Сьогодні Верховна Рада не розглядатиме так звану норму про імперативний мандат депутатів.

Про це LB.ua повідомило джерело з фракції "Слуга народу".

"Після того, як учора було порушено питання про голосування у четвер за зміни до регламенту в частині виключення депутатів з фракції і втрати мандата, група мажоритарників «Слуги народу» збунтувалася. Ми кілька разів проводили наради з керівництвом фракції. А сьогодні вранці були готові йти з протестом до спікера Дмитра Разумкова і вимагати зняти це питання", - заявив він.

Депутат зазначив, що в результаті переговорів Олександр Корнієнко "Написав у загальний чат депутатам і повідомив їм про зняття питання".

Однак, за його словами, "остаточно тему не закрито". "Офіс президента і група юристів на чолі з його керівництвом продовжують торпедувати це питання, але ми точно не будемо підтримувати імперативний мандат. Це підірве фракцію зсередини. Ми про це попередили", - підкреслив він.

Нагадаємо, імперативний мандат передбачає заборону на вихід з фракції, якщо депутат був обраний за партійними списками від виборчого об'єднання, партії або блоку, що утворив цю фракцію. За умови імперативного мандата передбачена процедура відкликання депутата, що не виконав цих вимог.

Напередодні депутат від "Слуги народу" Олександр Дубінський заявив, що керівництво його фракції пропонує позбавляти мандата всіх депутатів, навіть мажоритарників, які виходять з фракції (норма про "імперативний мандат"), і закликав керівництво фракції відмовитися від намірів "проштовхнути цю норму потайки". 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram