ГоловнаПолітика

"Чесно" зафіксувало третій факт кнопкодавства за два тижні роботи нової Ради

Кнопкодавила "слуга" Олена Копанчук.

"Чесно" зафіксувало третій факт кнопкодавства за два тижні роботи нової Ради
Елена Копанчук с Владимиром Зеленским в Трускавце
Фото: Facebook

Представники руху "Чесно" зафіксували третій випадок кнопкодавства у Верховній Раді дев'ятого скликання. 11 вересня народний депутат від "Слуги народу" Олена Копанчук проголосувала замість однопартійця В'ячеслава Рубльова.

"Це вже третій факт кнопкодавства в ВРУ 9-го скликання і другий - серед "слуг" за два тижні роботи новообраного парламенту", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що Копанчук натиснула на кнопку пульта Рубльова, що сидить праворуч, о 13:32 під час голосування за законопроєкт про будівельні норми щодо вдосконалення нормування в будівництві (№1052).

Депутат сидить в четвертому ряду третього (якщо вважати зліва направо) сектора сесійної зали.

Копанчук потрапила в парламент, перемігши в окрузі №189 в Хмельницькій області, Рубльов - в окрузі №20 на Волині. У результатах голосування вказано, що обидва нардепи проголосували "за".

Фото: chesno.org

При цьому менш ніж за годину до того, як Копанчук натиснула на кнопку колеги, глава партії "Слуга народу", спікер Дмитро Разумков на засіданні Ради назвав неприпустимим кнопкодавство в новому скликанні парламенту.

10 вересня "Чесно" зафіксувало першого кнопкодава 9 скликання. Мажоритарник-самовисуванець з Донецької області Олександр Ковальов проголосував за свого колегу під час розгляду президентського законопроєкту про імпічмент. Після опублікування новини про його кнопкодавство Ковальов погрожував журналістам, повідомили в "Чесно".

11 вересня аналітики "Чесно" повідомили, що 3 вересня нардеп-мажоритарник від "Слуги народу" Сергій Литвиненко проголосував за іншого "слугу", ймовірно Олександра Скічка.

Нагадаємо, що до Верховної Ради внесено законопроєкт про позбавлення мандата за кнопкодавство. Для цього необхідно внести зміни до Конституції України.

Раніше перший віцеспікер Ради Руслан Стефанчук анонсував запуск в парламенті системи голосування "Рада-4" з біометричною кнопкоюй, яка буде реагувати на відбиток пальця депутата. За словами політика, нова система може бути готова до експлуатації 2020 після зимових канікул.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram