ГоловнаПолітика

Кулеба в Брюсселі підтвердив курс України на євроінтеграцію

"Потрібно працювати - є бажання європейських партнерів і наше працювати і давати результат".

Кулеба в Брюсселі підтвердив курс України на євроінтеграцію
Дмитрий Кулеба
Фото: Сергей Нужненко

Віцепрем'єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба під час візиту до Брюсселя запевнив партнерів у тому, що курс Києва на інтеграцію залишається незмінним.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ми рухаємося в Європу, продовжуємо інтеграцію. Ми надзвичайно зацікавлені в економічній інтеграції. Ми вважаємо, що в України є всі шанси повторити той шлях, який колись пройшли засновники Європейського співтовариства - об'єднайте економіки, об'єднайте людей, і політична інтеграція теж прийде. Я побачив готовність просуватися вперед з боку ЄС і підтвердив ту саму готовність з боку України", - заявив він у Брюсселі українським журналістам.

За словами віцепрем'єр-міністра, сторони говорили "про продовження інтеграції в енергетичний ринок, інтеграцію в цифровий ринок, говорили про митницю, про так званий промисловий безвіз".

"Потрібно працювати - є бажання європейських партнерів і наше працювати і давати результат", - наголосив Кулеба.

Він також підтвердив, що під час зустрічі в Європейській комісії обговорювалося питання виділення Україні чергового траншу макрофінансової допомоги.

"Сподіваюся, що до кінця року ми отримаємо гроші макрофінансової допомоги", - висловив сподівання український високопоставлений чиновник.

Як повідомлялося, в грудні 2018 року Євросоюз перерахував Україні €500 млн макрофінансової допомоги.

16 листопада Україна завершила ратифікацію договору про отримання 1 млрд євро від ЄС. Виділення макрофінансової допомоги прив'язане до виконання програми Міжнародного валютного фонду. Це буде четверта програма макрофінансової допомоги. Перші дві були відкриті в 2014-2015 роках, тоді Єврокомісія виділила Україні 1,61 млрд євро. Ще 1,2 млрд євро Україна отримала в рамках третьої програми в 2015 і 2017 роках.

Останній, третій транш, так і не був отриманий через нездатність влади виконати вимоги ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram