ГоловнаПолітика

Епіфаній зустрівся зі звільненими з російського полону моряками

"Своєю незламністю вони стали проповідниками головної заповіді Ісуса Христа - заповіді любові: до ближнього, до своєї сім'ї, до своєї Батьківщини".

Предстоятель ПЦУ митрополит Київський і всієї України Епіфаній зустрівся зі звільненими з російського полону українськими моряками.

Фото: facebook.com/epifaniy

"Для мене честю було зустрітися з вірними синами українського народу, подякувати за хоробрість і незламність, яку вони проявили далеко від рідної землі і близьких людей", - написав митрополит Епіфаній на своїй офіційній сторінці в фейсбуці.

Фото: facebook.com/epifaniy

Предстоятель ПЦУ зазначив, що звільнені українські моряки і політв'язні пройшли випробування у ворожому полоні з надзвичайною силою духу і міцністю в своїх переконаннях.

Фото: facebook.com/epifaniy

Фото: facebook.com/epifaniy

"Переконаний: за час незаконного ув'язнення кожен з них по новому відчув цінність життя і свободи. Своєю незламністю вони стали проповідниками головної заповіді Ісуса Христа - заповіді любові: до ближнього, до своєї сім'ї, до своєї Батьківщини ... І навіть в російських в'язницях і колоніях незаконно ув'язнені залишалися людьми свободи, не відмовилися від своїх переконань і принципів", - зазначив глава ПЦУ.

Фото: facebook.com/epifaniy

Фото: facebook.com/epifaniy

"Попереду у нас ще чимало випробувань на шляху до справедливого миру, а в анексованому Криму, в окупованому Донбасі і в російських в'язницях і надалі перебувають в незаконному полоні ще багато громадян України, яких ми також повинні повернути додому якомога швидше. І в цій боротьбі нашими натхненниками є ті, хто вже пройшов цей нелегкий шлях додому", - підсумував митрополит Епіфаній.

Як повідомлялося, командувач Військово-Морських Сил України адмірал Ігор Воронченко вручив звільненим з російського полону морякам ордени і чергові військові звання.

Захоплені в Керченській протоці моряки, а також 11 політв'язнів повернулися з Росії в Україну 7 вересня в рамках обміну полоненими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram