ГоловнаПолітика

Німеччина і США не визнають "вибори" в окупованому Росією Криму

Вибори на українській території повинна організовувати Україна.

Німеччина і США не визнають "вибори" в окупованому Росією Криму
Фото: perepel-krym.ru

Німеччина і США не визнають проведення Росією так званих "місцевих виборів "на території окупованого Криму.

У МЗС Німеччини заявили, що місцеві вибори, організовані Росією в Криму і Севастополі, не мають чинності.

"Території були анексовані Росією з порушенням міжнародного права. Вибори на українській території повинна організовувати Україна", - йдеться в повідомленні в твітері.

Про невизнання виборів, проведених російською владою в анексованому Криму, також заявило посольство США в Києві.

"Ми не визнаємо результати так званих "виборів", проведених окупаційною владою Росії. Ми засуджуємо незаконні дії Росії в Криму і ще раз підтверджуємо нашу непохитну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України", - йдеться в повідомленні посольства в твітері.

Посольство США також закликало Росію "дотримуватися і поважати" резолюцію Радбезу ООН про збитий літак MH17 і "повною мірою співпрацювати зі слідством, щоб забезпечити притягнення до відповідальності осіб", винних у цьому злочині.

Раніше заяви про невизнання виборів на окупованій території опублікували Литва, Латвія, Естонія і Грузія, а також представництво ЄС в Україні.

Міністерство закордонних справ закликає міжнародне співтовариство дати правову оцінку діям Росії щодо організації і проведення так званих "місцевих виборів" на тимчасово окупованій території Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram