ГоловнаПолітика

Україна і Молдова можуть скасувати роумінг та збільшити число пунктів пропуску на кордоні

Голови МЗС двох країн обговорили ці питання на зустрічі.

Україна і Молдова можуть скасувати роумінг та збільшити число пунктів пропуску на кордоні
Фото: trassae95.com

Міністри закордонних справ України Вадим Пристайко і Молдови Ніку Попеску обговорили питання скасування плати за роумінг, введення взаємних поїздок за ID-картками, а також збільшення кількості пунктів пропуску на державному кордоні.

Про це вони повідомили під час спільної пресконференції, повідомляють "Українськi Новини".

"Серйозна частина була присвячена обговоренню європейської перспективи для обох наших країн. Більш практичні питання будуть передані нашим колегам, як, наприклад, узгодження безкоштовного роумінгу для громадян України та Молдови з виходом на таку ж ідею в Європейському Союзі", - розповів Пристайко.

Він також повідомив, що було досягнуто домовленості про перезапуск міжурядової комісії через формування нового уряду, в тому числі для аналізу причин падіння взаємного товарообігу.

"Ми хочемо створити більше пунктів пропуску через кордон, щоб наші громадяни могли перетинати кордон швидше і простіше. Ми хочемо зробити можливим, щоб наші громадяни могли відвідувати наші країни за ID-картками без необхідності наявності закордонного паспорта", - зазначив Попеску.

За його словами, співрозмовники також обговорювали відкриття судноплавства по Дністру і боротьбу з контрабандою на молдовсько-українському кордоні, включаючи придністровську ділянку.

Нагадаємо, раніше МЗС Молдови також пообіцяло співпрацювати з Україною у справі судді Чауса.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram