ГоловнаПолітика

Журналісту Сущенкові на 20 років заборонили в'їзд у Росію

Про це йому оголосили в російському СІЗО, але указ ніде не публікувався.

Журналісту Сущенкові на 20 років заборонили в'їзд у Росію
Роман Сущенко
Фото: скриншот видео

Журналісту "Укрінформу" Романові Сущенку, звільненому в рамках обміну 7 вересня, на 20 років заборонили в'їжджати на територію Російської Федерації.

Про це повідомляє "Укрінформ" із посиланням на адвоката Сущенка Марка Фейгіна.

"Якщо говорити про юридичний бік справи, то Сущенка помилували і на 20 років заборонили йому в'їзд на територію Російської Федерації. Про це йому оголосили в СІЗО. Однак указ, наскільки я знаю, ніде не публікувався. Мабуть, він секретний", - розповів Фейгін.

Зазначимо, що "справа Сущенка" стала останнім кейсом адвоката Фейгіна. Протягом процесу в Росії його позбавили статусу адвоката. Він оскаржив це рішення в ЄСПЛ і чекає на рішення Європейського суду.

Нагадаємо, Сущенка затримали з порушенням міжнародних норм 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою з Парижа. 7 жовтня 2016 його звинуватили в шпигунстві.

4 червня 2018 року Московський міський суд засудив його до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму. 12 вересня Верховний суд РФ визнав це рішення законним.

7 вересня 2019 року відбувся обмін утримуваними особами між РФ і Україною у форматі 35 на 35. В Україну повернулися 35 звільнених в'язнів Кремля. Серед них - Олег Сенцов, Роман Сущенко, Олександр Кольченко, Павло Гриб, Володимир Балух та інші.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram