ГоловнаПолітика

Рябошапка виокремив декілька резонансних справ, на яких він зробить акцент у своїй роботі

Це справи Майдану, нацбезпеки і оборони, а також корупційні злочини.

Рябошапка виокремив декілька резонансних справ, на яких він зробить акцент у своїй роботі
Фото: Макс Левин

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка назвав декілька категорій резонансних справ, на яких зосередиться у своїй роботі. Про це він розповів в інтерв'ю "РБК-Україна".

За його словами, серед пріоритетів - справи, пов'язані з розслідуванням злочинів, скоєних на Майдані, і те, що було після Майдану.

"Можна виділити декілька категорій резонансних справ. Очевидно, це ті, про які найчастіше питаєте ви як представники ЗМІ. Оскільки ви є, так би мовити, транслятором думок суспільства, тих справ, які хвилюють суспільство. Справи пов'язані з розслідуванням злочинів, скоєних на Майдані, і того, що було після Майдану. Очевидно, що це справи, пов'язані з національною безпекою і обороною. Країна фактично в стані війни, при цьому була ситуація з "Укроборонпромом"", - сказав генпрокурор.

До пріоритетних справ Рябошапка також зараховує злочини, вчинені "елітою", зокрема корупційні.

"Це банки, які грабувалися, і активи з яких виводили. Це державні підприємства, які грабувалися останнім часом. У цих справах не просто особа повинна бути засуджена, але також гроші повинні бути знайдені і повернені", - повідомив він.

Генпрокурор вважає, що один із найважливіших нюансів - повернути гроші. Для цього Рябошапці потрібен Віталій Касько, "Який дуже добре розуміє, що таке міжнародна співпраця, як це працює за кордоном, у нього є прекрасні контакти і з представниками правоохоронних органів, і міжнародних організацій, які можуть нам у цьому допомогти".

Нагадаємо, 5 вересня Віталія Каська було призначено першим заступником генпрокурора.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram