ГоловнаПолітика

Голова МЗС Франції: рано говорити про зняття санкцій з Росії

Голова МЗС і міністр оборони Франції 9 вересня відвідають Москву.

Голова МЗС Франції: рано говорити про зняття санкцій з Росії
Жан-Ив Ле Дриан
Фото: EPA/UPG

Знімати санкції з Росії поки що рано. Про це заявив міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан на французькому телебаченні перед своїм візитом у Москву 9 вересня разом з міністром оборони Флоренс Парлі, передає «Радіо.Свобода».

«Звичайно, ми не погоджуємося в певних питаннях, але це змушує нас посилювати діалог. Ми хочемо вибудувати чесний і вимогливий діалог з усіх питань, демонструючи відкритість і одночасно висуваючи свої умови», - сказала Парлі.

Вона зустрінеться з міністром оборони РФ Сергієм Шойгу. Голова МЗС Франції зустрінеться зі своїм російським колегою Сергієм Лавровим.

«Ми не їдемо в Москву, щоб зняти санкції», - заявив Ле Дріан, додавши, що для цього потрібен прогрес у стабілізації в Україні. Після цього санкції можуть бути поступово переглянуті, однак цей етап ще не настав.

Нагадаємо, 8 вересня президент Франції Еммануель Макрон і президент РФ Володимир Путін провели телефонну розмову.

За даними російської сторони, акцентована безальтернативність мінського "Комплексу заходів" як основи врегулювання "внутрішньоукраїнського конфлікту", а також "підтверджено взаємне налаштування на продовження конструктивної спільної роботи в рамках «нормандського формату»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram