ГоловнаПолітика

США закликали Росію виконати всі взяті в рамках Мінських угод зобов'язання

Держдеп привітав обмін полоненими між Україною та РФ.

США закликали Росію виконати всі взяті в рамках Мінських угод зобов'язання
Фото: Council on Foreign Relations

Сполучені Штати привітали звільнення 35 українських заручників із російського полону і закликали Росію до виконання всіх узятих нею зобов'язань у рамках Мінських домовленостей.

Про це йдеться в офіційній заяві Державного департаменту США, оприлюдненій посольством США в Україні.

"Ми постійно закликали звільнити 24 членів українських екіпажів, затриманих Росією після нападу на українські судна в Чорному морі біля Керченської протоки в листопаді 2018 року, а також Олега Сенцова та інших політичних в'язнів. Ми вітаємо повідомлення про те, що вони повернулися додому. Ми закликаємо Росію негайно звільнити всіх інших українців, включно з представниками кримськотатарської громади, які все ще залишаються несправедливо ув'язненими", - ідеться в заяві.

У США заявили, що "хотіли б бачити ознаки більш активного діалогу між Росією та Україною".

"Президент Зеленський чітко заявив про свою прихильність до дипломатичного вирішення конфлікту, підбурюваного Росією на сході України. Ми підтримуємо зусилля Президента Зеленського і закликаємо Росію виконати всі свої зобов'язання, взяті нею в рамках Мінських угод", - зазначили в Держдепі.

Нагадаємо, 7 вересня, між Україною і РФ відбувся обмін у форматі 35 на 35. Серед звільнених з російського полону 24 українських моряків і 11 політв'язнів. Деякі з них перебували в Росії з 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram