ГоловнаПолітика

Начальника Полтавської митниці затримали за підозрою в одержанні $ 4 тис. хабаря

Чиновник отримав гроші від підприємця за розмитнення сантехніки з Китаю.

Начальника Полтавської митниці затримали за підозрою в одержанні $ 4 тис. хабаря
Фото: vppnr.gp.gov.ua

Співробітники Військової прокуратури та Державного бюро розслідувань затримали в Києві начальника Полтавської митниці Миколу Калиниченка під час одержання хабаря.

Про це повідомила пресслужба Військової прокуратури Центрального регіону у фейсбуці.

Повідомляється, що Калиниченко отримав 4 тис. доларів від підприємця за розмитнення сантехніки з Китаю. За версією слідства, митник мав отримати 400 доларів за кожен контейнер товарів.

"Установлено, що начальник Полтавської митниці на початку травня 2019 року висунув суб'єкту зовнішньоекономічної діяльності вимогу про передачу йому грошових коштів за безперешкодне проведення митних формальностей з розрахунку 400 доларів США за один розмитнений автомобіль з вантажем у зоні діяльності очолюваної ним митниці. 7 вересня 2019 року вимагач у Києві отримав «винагороду» за 10 оформлених контейнерів - 4 тис. доларів США, що було задокументовано в рамках контролю за скоєнням злочину. Після чого був затриманий у порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу", - йдеться в повідомленні.

Тепер готується клопотання про повідомленні йому про підозру, а також клопотання про взяття під варту і відсторонення від посади.

Як повідомляє "СлідствоІнфо", затриманий є тестем нардепа від "Слуги народу" Володимира Козака. 2016 року він був відправлений у відставку з люстрації, але 2016 року поновився на посаді через суд. 

Нагадаємо, у липні ексначальник Закарпатської митниці отримав підозру в крадіжці 13 млн гривень. Також цього самого місяця прокуратура оголосила в розшук начальника Волинської митниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram