ГоловнаПолітика

Новий міністр розгляне можливість виплати пенсій на окупованих територіях

"Ми не повинні фінансувати терористів, але повинні забезпечити права пенсіонерів".

Новий міністр розгляне можливість виплати пенсій на окупованих територіях
Фото: Макс Требухов

Міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Оксана Коляда має намір розглянути можливість виплати пенсій на окупованих територіях за допомогою міжнародних організацій.

Про це вона заявила в інтерв'ю LB.ua.

"Ми не повинні фінансувати терористів, але повинні забезпечити права пенсіонерів, які навіть з огляду на хворобу не можуть приїхати на підконтрольні території. Треба знаходити механізми за допомогою міжнародних організацій. Мені говорили, що Червоний Хрест пропонував свою допомогу в доступі до цих територій. Ми також будемо працювати, шукати ці шляхи і механізми", - сказала Оксана Коляда.

Нагадаємо, 8 липня на пресконференції за підсумками саміту "Україна-ЄС" президент Володимир Зеленський запропонував спростити виплату пенсій пенсіонерам з ОРДЛО. Президент виступив за збільшення терміну перебування пенсіонерів на окупованій території з 59 днів до 1 року.

Коментуючи пропозицію глави держави, тодішній глава МінВОТ Вадим Черниш заявив, що до повернення окупованих територій Донецької і Луганської областей під контроль української влади виплачувати там українські пенсії неможливо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram