ГоловнаПолітика

Вісім українських в'язнів перебувають у "заморозці" в московському СІЗО, - Фейгін

Адвокатів до них не пускають.

Вісім українських в'язнів перебувають у "заморозці" в московському СІЗО, - Фейгін
Фото: Артем Атаманюк

Адвокат Романа Сущенка Марк Фейгін заявив, що 3 вересня він намагався потрапити до свого підзахисного в СІЗО "Лефортово", але тільки "здав документи і прочекав весь день".

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Ці вісім (утримуваних Росією українців, - ред.), які точно перебувають в "Лефортово", крім 24 моряків, вони перебувають в "заморозці", адвокати до них потрапити не можуть. І це абсолютно свідомо робить адміністрація Федеральної служби виконання покарань, можливо, для того, щоб не відбувалося витоку інформації. Ми допускаємо, що найближчим часом, про що сам Путін вчора сказав, обмін може відбутися. Але коли це станеться, завтра або в якийсь інший день, я сказати не можу, у мене такої інформації немає", - зазначив юрист.

У кінці серпня в слідчому ізоляторі "Лефортово" в столиці Росії Москві підтвердили, що у них перебуває п'ятеро засуджених українців. Йдеться про Володимира Балуха, Микола Карпюка, Олександра Кольченка, Романа Сущенка та Станіслава Клиха.

Раніше сьогодні адвокат затриманих в Україні росіян і сепаратистів Валентин Рибін заявив, що фігуранти списку обміну полоненими з української сторони вже звільнені і помилувані указами Зеленського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram