ГоловнаПолітика

Проросійський суд Сімферополя зажадав примусово доставити Бекірова на засідання

Кримськотатарського активіста минулого тижня звільнили з СІЗО під особисте зобов'язання.

Проросійський суд Сімферополя зажадав примусово доставити Бекірова на засідання
Эдем Бекиров
Фото: UATV

Окупаційний суд Сімферополя зобов'язав забезпечити явку примусовим приводом кримськотатарського активіста Едема Бекірова, якого 27 серпня випустили з СІЗО. Про це повідомляє правозахисний рух "Кримська солідарність" з посиланням на адвоката Олексія Ладіна.

"Сьогодні, 6 вересня 2019 року, в центральному районному суді міста Сімферополя було відкладено судове засідання у кримінальній справі стосовно Едема Бекірова в зв'язку з його неявкою. Суддя Деменок виніс постанову про примусовий привід підсудного. Наступне судове засідання призначене на 13 вересня 2019 року", - сказав Ладін.

Нагадаємо, 27 серпня кримськотатарського активіста Едема Бекірова відпустили з СІЗО. Центральний районний суд Сімферополя постановив змінити запобіжний захід Бекірова, перевівши його під особисте зобов'язання.

Бекірова затримали в грудні 2018 року на в'їзді в Крим, куди він прямував, щоб відвідати 78-річну матір і родичів. Російські силовики затримали його за підозрою в незаконному зберіганні боєприпасів і вибухівки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram