ГоловнаПолітика

Суд оштрафував Ситника за відпочинок у Рівненській області (ДОКУМЕНТИ)

Директор НАБУ провини не визнав і подаватиме апеляцію.

Суд оштрафував Ситника за відпочинок у Рівненській області (ДОКУМЕНТИ)
Артем Ситник
Фото: nikorupciji.org

Сарненський районний суд визнав директора НАБУ Артема Ситника винним в адміністративному порушенні під час відпочинку в Рівненській області та присудив штраф у розмірі 3 400 гривень.

Про це повідомив його адвокат Владислав Кіча.

"Рішення суду притягнуте за вуха і за формою і по суті. Визнали винним і присудили штраф у розмірі 200 неоподатковуваних мінімумів", - сказав він агентству "Українські новини".

За його словами, захист обов'язково подасть апеляцію на це рішення.

Адміністративне правопорушення не є підставою для звільнення директора НАБУ.

Голові НАБУ закинули недекларування елітного відпочинку, який йому оплачували треті особи. Згідно зі свідченнями свідка у справі, за період з 2017 по 2019 рік Ситник відпочивав в мисливському угідді "Поліське-Сарни" Рівненської області п'ять разів.

Генпрокурор Юрій Луценко заявляв, що "за свій відпочинок і відпочинок сім'ї своїх друзів, за письмовими заявами працівників цього господарства, пан Ситник забув заплатити чималу суму готівкою".

Ситник заявляв, що не визнає провину в адміністративному порушенні.

Він звинувачувався в порушенні встановленого законом обмеження для держслужбовців при отриманні подарунків. Зазначена стаття (ст. 172-5 Кодексу про адмінпорушення) передбачає покарання у вигляді штрафу від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією подарунка (1 700 - 3 400 гривень).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram