ГоловнаПолітика

Суд звільнив офіцера, підозрюваного в роботі на ФСБ РФ, він може брати участь в обміні полоненими

За словами його адвоката, підозрюваний у зраді дав добровільну згоду на обмін у РФ.

Суд звільнив офіцера, підозрюваного в роботі на ФСБ РФ, він може брати участь в обміні полоненими
Фото: samoozdorovlenie.ru

Суд для обміну полоненими звільнив з-під варти офіцера запасу Збройних сил Олександра Ракушина, якого підозрюють у роботі на ФСБ Росії. Про це повідомив його адвокат Родіон Пугач.

Наприкінці серпня за рішенням суду запобіжний захід для підозрюваного було змінено з арешту на особисте зобов'язання. Пугач заявив, що це пов'язано з обміном полоненими між РФ і Україною.

"Ці події пов'язані. Хоч він (Ракушин) громадянин України, але він дав добровільну згоду на обмін у РФ", - сказав адвокат.

Він також зазначив, що справу проти підозрюваного не припинено, а дату обміну ще не визначено.

Нагадаємо, жителя Маріуполя Ракушина затримали в червні. Оперативники спецслужби встановили, що його завербував на території Росії 2017 року кадровий співробітник ФСБ під час зустрічі випускників Ленінградського вищого військово-політичного училища протиповітряної оборони ім. Юрія Андропова.

Ракушина направили до представника так званого "міністерства держбезпеки ДНР" - громадянина України Левченка В'ячеслава Андрійовича.

Підозрюваний намагався вербувати чинний співробітників СБУ і готував фізичну ліквідацію окремих офіцерів української спецслужби. Він також збирав і передавав інформацію про переміщення військової техніки і дислокацію задіяних у проведенні ООС у Донецькій області окремих підрозділів ЗСУ.

Сьогодні, 5 вересня, президент РФ Путін заявив про фіналізацію перемовин про обмін утримуваними особами з Україною. За його словами, планований обмін "буде досить великим, масштабним".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram