ГоловнаПолітика

В УЗ через кілька тижнів презентують стратегію реформи закупівель

У філіях, які відповідають за закупівлі, також проведуть перевірки.

В УЗ через кілька тижнів презентують стратегію реформи закупівель
Евгений Кравцов
Фото: uz.gov.ua

Голова підприємства "Укрзалізниця" Євген Кравцов повідомив, що вже мав переговори з новим головою Міністерства інфраструктури Владиславом Криклієм, і анонсував, що через кілька тижнів презентує стратегію реформи закупівель. Про це Кравцов повідомив у своєму фейсбуці.

"Укрзалізниця" отримала зелене світло на наведення ладу в закупівлях. У нас готова системна відповідь на виклики низової корупції і скандальні тендери різних структурних підрозділів, з якими стикалися протягом останніх кількох років", - зазначив Кравцов.

За його словами, в підприємстві триває внутрішня перевірка Центру сервісного забезпечення, який замовляв рушники і підсклянники. Крім того, "Укрзалізниця" починає комплексний аудит ще однієї своєї філії «Центр забезпечення виробництва», який здійснює закупівлі на найбільші суми.

"Відверто, мені набридло читати повідомлення в ЗМІ про незрозумілі тендери й особисто їх скасовувати. Такий обсяг закупівель не може координуватися в ручному режимі. Це добре, що ми реагуємо на сигнали від громадськості, але погано, що даємо їм приводи", - додав голова УЗ.

Нагадаємо, 2 вересня Президент України Володимир Зеленський доручив Кабінету Міністрів до кінця 2019 року підготувати план реструктуризації "Укрзалізниці".

Напередодні прем'єр-міністр Олексій Гончарук виступив за поділ перевізника. За його словами, є модель, за якою УЗ можна поділити на операторів трьох різних частин, однак ці питання будуть розглядатися пізніше.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram