ГоловнаПолітика

Кличко: вибори в Києві можуть стати безглуздими, але балотуватися буду

"Ми будемо обирати людину, яка нічого не вирішує?"

Кличко: вибори в Києві можуть стати безглуздими, але балотуватися буду
Фото: Макс Левин

Мер Києва, голова Київміськадміністрації Віталій Кличко вважає, що наступні вибори в столиці можуть стати безглуздими, якщо ці дві посади розділять.

Про це він сказав на брифінгу, пов'язаному з планами нової влади звільнити його з КМДА.

"Якщо будуть дострокові вибори міського голови, ми будемо обирати людину, яка нічого не вирішує? Для чого нам потрібно вибирати міського голову, якщо він не має жодних повноважень? Питання: а навіщо нам тоді вибори?" - сказав мер.

Незважаючи на таку позицію, Кличко має намір брати участь у виборах.

"У мене є можливість жити в будь-якій країні: Німеччині, Сполучених Штатах. Я знаю, що таке європейські цінності і європейські стандарти життя. Більшу частину життя я провів там, я знаю про це не з екранів телевізора, не з газет. І такі самі стандарти я роблю у своєму рідному місті, тому що пов'язую з містом Києвом своє майбутнє і майбутнє своїх дітей. Я буду балотуватися на наступних виборах, тому що багато проєктів, багато змін я повинен реалізувати", - сказав Кличко.

Нагадаємо, що 4 вересня Кабінет Міністрів погодив звільнення Віталія Кличка з посади голови Київміськадміністрації, остаточне рішення залишається за президентом Володимиром Зеленським.

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук пояснив, що Кличка звільняють тому, що містом нібито керує забудовник Вадим Столар. Кличко заперечує вплив Столара на прийняття рішень у Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram