ГоловнаПолітика

На Рівненщині через церкву побилися близько 60 парафіян ПЦУ та УПЦ МП

За цим фактом відкрито 12 кримінальних проваджень.

На Рівненщині через церкву побилися близько 60 парафіян ПЦУ та УПЦ МП
Фото: rv.npu.gov.ua

3 вересня біля храму в селі Малинськ Рівненської області між представниками Православної церкви України і Української православної церкви Московського патріархату сталася масова бійка, в якій брало участь близько 60 осіб. Про це повідомляється в пресцентрі Нацполіції Рівненської області.

Оперативники встановили, що представники парафіяльної ради Петро-Павлівської парафії Рівненської єпархії ПЦУ зрізали замки на вхідних дверях храму і проникли всередину для проведення богослужіння. Це призвело до чергового конфлікту між представниками релігійних громад, між якими стосунки загострилися ще навесні цього року.

"Суперечка біля церкви між майже 60 особами переросла в бійку, під час якої тілесні ушкодження у вигляді синців та саден отримали одинадцять місцевих жителів", - йдеться в повідомленні поліції.

У рамках досудового розслідування за статтею 356 КК України (самоправство) слідчі вилучили документи, які, за словами представників Петро-Павлівської парафії Рівненської єпархії ПЦУ, підтверджують їхнє право власності на храм.

Крім того, правоохоронці внесли дані до Єдиного реєстру досудових розслідувань за 11 фактами завданих умисних легких тілесних ушкоджень (ч. 1 ст. 125 КК).

Поліцейські закликали віруючих бути толерантними і вирішувати питання мирним шляхом в рамках чинного законодавства.

Нагадаємо, 15 грудня 2018 року православні церкви в Україні провели об'єднавчий собор, а 6-7 січня 2019 року предстоятель єдиної української православної церкви Епіфаній отримав Томос про автокефалію ПЦУ.

У липні цього року митрополит Київський і всієї України Епіфаній повідомляв, що з моменту створення помісної Православної церкви України у неї перейшли понад 500 парафій Української православної церкви Московського патріархату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram