ГоловнаПолітика

"ЄС" запропонує держфінансування "Пласту" в проєкті бюджету-2020

"Український "Пласт" може обійтися без фінансування держави, але наша держава не може обійтися без допомоги від "Пласту".

"ЄС" запропонує держфінансування "Пласту" в проєкті бюджету-2020
Фото: пресс-служба президента

Партія "Європейська Солідарність" знову запропонує державне фінансування "Пласту" в проєкті бюджету на 2020 рік. Про це йдеться в заяві партії.

"Президент Володимир Зеленський знехтував історичним шансом увійти в історію як перший голова Української держави, який відкрив би державну підтримку організації, яка понад століття допомагає Україні. Відкинувши закон про фінансування "Пласту", він зробив свій вибір", - йдеться в заяві.

У ЄС зазначили, що пластовий рух в Україні існує вже близько 100 років, пережив "не один окупаційний режим", війни і комуністів.

"Хоч український "Пласт" може обійтися без фінансування держави, та наша держава не може обійтися без допомоги від "Пласту", - резюмували в "ЄС".

Нагадаємо, в травні Верховна Рада визнала "Пластовий (скаутський) рух" одним з основних напрямків позашкільної освіти і ввела його державне фінансування. У червні закон подали на підпис президентові, заступивши на посаду президента, Зеленський ветував його.

"Пласт" - це національна скаутська молодіжна організація. В Україні пластуни також поширюють Вифлеємський вогонь у держустановах, лікарнях, дитячих будинках, передають діаспорі в різних країнах, а також українським військовим на передову.

Протягом останніх трьох років Кабінет Міністрів виділяв гроші з бюджету на фінансування "Пласту". Ухвалення законопроєкту мало законодавчо врегулювати практики підтримки "Пласту" з місцевих бюджетів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram