ГоловнаПолітика

Сенатори США закликали Трампа розблокувати фінансування України в галузі безпеки

Вони закликали Трампа виділити $250 мільйонів військової допомоги Україні.

Сенатори США закликали Трампа розблокувати фінансування України в галузі безпеки
Фото: presstv.ir

Група американських сенаторів республіканців і демократів направила президентові США Дональду Трампу лист, в якому закликала його адміністрацію виділити 250 мільйонів доларів для допомоги Україні в галузі військової безпеки. Про це зазначено на сайті американського політика-республіканця Роба Портмана.

Фінансовий пакет з назвою "Ініціатива сприяння безпеці в Україні" схвалений Конгресом США, проте адміністрація Трампа поки що не виділила гроші Україні.

У своєму листі сенатори - троє демократів і двоє республіканців - закликали адміністрацію надати фінансування, яке є "ключовим для забезпечення життєздатності українських Збройних сил".

Нагадаємо, 29 серпня повідомляли, що Дональд Трамп попросив свою команду національної безпеки переглянути програму допомоги Україні в галузі безпеки, щоб переконатися, що гроші використовуються в інтересах Сполучених Штатів.

Зазначалося, що в 2019 фінансовому році законодавці США виділили Україні 250 мільйонів доларів на допомогу в галузі безпеки, включаючи гроші на зброю, навчання, обладнання та розвідувальну підтримку. Зокрема, Конгрес виділив 50 мільйонів доларів на озброєння.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram