ГоловнаПолітика

Посади головнокомандувача ЗСУ та начальника Генштабу розділять

Поділ відбудеться відповідно з переходом ЗСУ на стандарти НАТО.

Посади головнокомандувача ЗСУ та начальника Генштабу розділять
Первый замначальника Генштаба ВСУ генерал-полковник Игорь Колесник
Фото: armyinform.com.ua

Міністерство оборони і Генеральний штаб Збройних сил до кінця 2020 року розділять повноваження. Відповідно розділять і посади головнокомандувача і начальника Генштабу.

Про це повідомив перший заступник начальника Генерального штабу ЗС України генерал-полковник Ігор Колесник в інтерв'ю Армія.Inform.

"За принципами НАТО оборонне відомство як орган центральної влади повинен здійснювати демократичний цивільний контроль над Збройними силами, ресурсне забезпечення армії, а також визначати оборонну політику, а Генеральний штаб - реалізовувати її", - сказав Колесник.

За його словами, поділ посад головнокомандувача ЗСУ та начальника Генштабу відбудеться до кінця 2019 з одночасним переходом Генштабу, штабів видів Збройних Сил України та оперативного рівня на J-структуру (структуру штабів армій країн НАТО).

Суть таких змін, за словами Колесника, в чіткому поділі повноважень між органами військового управління, які займаються розвитком, підготовкою і забезпеченням Збройних Сил, і тими, які здійснюють застосування військ.

Планується, що головнокомандувач буде підкорятися міністру оборони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram