ГоловнаПолітика

НАБУ і САП просять генпрокурора погодити підозру ексголові НАЗК Корчак

За словами джерела, проєкт підозри відправили Рябошапці "напередодні".

НАБУ і САП просять генпрокурора погодити підозру ексголові НАЗК Корчак
Наталья Корчак
Фото: ЦЕНЗОР.нет

Спеціалізована антикорупційна прокуратура і Національне антикорупційне бюро просять генпрокурора Руслана Рябошапку погодити проєкт підозри колишній голові Нацагентства з питань запобігання корупції Наталії Корчак.

Про це "Українським Новинам" розповіло джерело в правоохоронних органах.

"Відправили в ГПУ проєкт підозри щодо Корчак", - сказав він, зазначивши, що проєкт підозри "відправлено напередодні".

Корчак інкримінують ст. 366-1 Кримінального кодексу (декларування недостовірної інформації). Йдеться про придбання нею і її родичами паркомісць і їх використання для незадекларованих автомобілів.

На цей момент рішення не прийнято.

Нагадаємо, Корчак керувала НАЗК два роки. У березні 2018 року її поміняли на Олександра Мангула.

Робота Корчак запам'яталася кількома скандалами. Наприклад, у березні 2017 року вона посварилася з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом на засіданні Кабміну через проблеми з реєстром електронних декларацій, який не впорався з навантаженням. У листопаді 2017 року Корчак стала фігурантом ще одного скандалу. У відповідь на протокол НАЗК на директора НАБУ Артема Ситника його відомство порушило справу проти самої Корчак, закинувши їй придбання паркомісць і їх використання для незадекларованих автомобілів.

У 2018 році САП відмовилася погодити підозру Корчак. 16 серпня 2019 року Солом'янський суд Києва скасував закриття справи проти ексголови НАЗК.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram