ГоловнаПолітика

Вишинський заявив, що не має наміру брати участь в обміні полоненими, - РосЗМІ

Звинувачений у державній зраді головний редактор "РИА Новости Украина" не визнає своєї провини.

Вишинський заявив, що не має наміру брати участь в обміні полоненими, - РосЗМІ
Кирилл Вышинский
Фото: Lb.ua

Головний редактор "РИА Новости Украина" Кирило Вишинський заявив, що не має наміру брати участь в обміні в'язнями між Росією і Україною.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на росЗМІ.

"Обмін - це юридична процедура, вона стосується передусім тих, хто вже засуджений, хто визнав свою провину. Але я не засуджений, я своєї провини не визнаю. Найголовніше, що протягом цієї процедури незрозуміло буде далі, який у мене юридичний статус, хто я", - заявив Вишинський.

Раніше повідомляли, що звільнення Вишинського з-під варти під особисте зобов'язання відбулося в рамках підготовки до обміну "35 на 35" і за згодою самого Вишинського. Прессекретар Генпрокуратури України опублікувала фотокопію відповідної заяви про згоду на участь в обмінному процесі.

Нагадаємо, 28 серпня Київський апеляційний суд звільнив Вишинського з-під варти під особисте зобов'язання.

Вишинський був затриманий 15 травня 2018 року за підозрою в державній зраді (ч.1 ст.111 Кримінального кодексу). За заявою пресслужби СБУ, у Вишинського вдома знайшли російський паспорт і медаль "За повернення Криму". Спецслужба повідомила, що навесні 2014 року Вишинський їздив до Криму, де за завданням керівництва МІА "Россия сегодня" "взяв безпосередню участь у пропагандистських акціях, спрямованих на підтримку анексії і приєднання півострова до РФ", а "після повернення до Києва Вишинський залучив підлеглих журналістів до виготовлення матеріалів на користь терористичних організацій «Л/ДНР»".

6 липня Вишинському повідомили другу підозру за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу (незаконне придбання і зберігання вогнепальної зброї та боєприпасів), оскільки під час обшуків в орендованому Вишинським банківському сейфі знайшли самозарядний нарізний пістолет FN Browning M1906.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram