ГоловнаПолітика

Суд не задовольнив апеляцію ГПУ на відмову арештувати майно Ющенка

Наприкінці вересня Київський апеляційний суд повинен розглянути ще одну скаргу Генпрокуратури.

Суд не задовольнив апеляцію ГПУ на відмову арештувати майно Ющенка
Виктор Ющенко
Фото: facebook/mysh mark

Київський апеляційний суд відхилив скаргу Генпрокуратури на рішення Печерського райсуду, який не арештував майно третього президента України Віктора Ющенка.

Про це повідомив сам Ющенко у фейсбуці.

"Київський апеляційний суд відмовив прокурорам Управління спеціальних розслідувань ГПУ в задоволенні апеляційної скарги на рішення Печерського райсуду столиці від 9 липня, яким було відмовлено в задоволенні клопотання ГПУ про накладення арешту на майно Віктора Ющенка", - написав він.

Ющенко також зазначив, що відповідне рішення суд ухвалив у понеділок.

За його словами, представники Генпрокуратури паралельно подали ще одне аналогічне клопотання до суду першої інстанції про арешт його майна, але в задоволенні їм також було відмовлено.

"Наприкінці вересня Київський апеляційний суд повинен розглянути ще одну скаргу ГПУ, тепер уже на інше рішення Печерського суду, яким також було відмовлено в клопотанні про накладення арешту на майно Ющенка", - написав третій президент.

Нагадаємо, 1 серпня Генпрокуратура завершила розслідування у справі Ющенка і "Межигір'я". Раніше, 25 липня, Печерський райсуд Києва вдруге відмовив слідству в задоволенні клопотання про арешт майна Ющенка.

ГПУ висунула Ющенкові підозру в рамках справи про резиденцію "Межигір'я", яку вивели з державної власності 2007 року. Йому інкримінують привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах. За даними адвоката Ющенка Віталія Наума, прокуратура вважає, що Ющенко вступив у злочинну змову з Віктором Януковичем з метою передачі "Межигір'я" останньому.

У 2007 році Віктор Янукович, який очолював Кабінет Міністрів, передав "Межигір'я" у статутний фонд держкомпанії "Надра України", після чого вона уклала договір міни з фірмою "Медінвесттрейд". Обмін полягав в тому, що держава віддає приватній фірмі "Межигір'я", а натомість отримує дві нежитлолі будівлі в Києві за адресою Паркова алея, 3 і Паркова алея, 5-7.

Через два місяці, в листопаді 2007 року, компанія "Медінвесттрейд" продала резиденцію "Межигір'я" фірмі "Танталіт", яка володіла комплексом до втечі Януковича з України.

У вересні 2016 року Державна аудиторська служба дійшла висновку, що обмін між "Надрами України" і "Медінвесттрейдои" був нерівноцінних. Крім того, на момент обміну компанія не мала погодження від Фонду держмайна і Кабміну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram