ГоловнаПолітика

Зеленський подякував депутатам за скасування недоторканності

"В українському суспільстві відтепер не буде «касти недоторканних»".

Зеленський подякував депутатам за скасування недоторканності
Фото: Владимир Зеленский\ФБ

Президент Володимир Зеленський висловив свою вдячність депутатам Верховної Ради 9-го скликання, які проголосували за скасування депутатської недоторканності. Про це голова держави написав у себе на фейсбуці.

«Вступаючи на посаду президента, я говорив: наша національна ідея - об'єднавшись, зробити неможливе. Сьогодні ми отримали підтвердження. 373 голоси за те, що вважалося неможливим понад 20 років - скасування депутатської недоторканності. Спасибі фракції партії «Слуга народу». Дякую також іншим фракціям, які виконали обіцяне своїм виборцям. Дякую депутатам від імені українського народу. Спасибі всім українцям, які повірили нашій команді, - ми сьогодні довели, що вас не підведемо», - заявив Зеленський.

Він також зазначив, що Україна отримала парламент, у якому депутати не будуть ховатися від закону, і суспільство, в якому відтепер не буде «касти недоторканних».

«Ми будуємо нову Україну, не перемикайтеся!» - додав президент Володимир Зеленський.

Нагадаємо, сьогодні, 3 вересня, Верховна Рада скасувала депутатську недоторканність. Зміни до Конституції України (законопроєкт №7203), запропоновані ще 2017 року президентом Петром Порошенком, були прийняті голосами 373 депутатів.

"За" проголосували 252 депутати від "Слуги народу", 24 від "Європейської Солідарності, 23 від "Батьківщини", 22 від "За майбутнє", 19 від "Голосу" і 33 позафракційних. Проросійська партія ОПЗЖ не голосувала в повному складі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram