ГоловнаПолітика

Данилюк обговорив з Westinghouse питання ядерної та енергетичної безпеки

Одним з пріоритетів є залучення нових технологій для підвищення стійкості енергосистеми України.

Данилюк обговорив з Westinghouse питання ядерної та енергетичної безпеки
Секретарь СНБО Александр Данилюк
Фото: rnbo.gov.ua

Секретар РНБО Олександр Данилюк обговорив з американською компанією Westinghouse Electric питання підвищення ядерної та енергетичної безпеки. Про це сказано в повідомленні РНБО.

"Під час зустрічі сторони обговорили питання двостороннього співробітництва, інтенсифікації співробітництва в енергетичній сфері, зокрема з метою підвищення рівня ядерної та енергетичної безпеки", - йдеться в ньому.

Пріоритетними напрямками роботи визначено подальшу співпрацю з Westinghouse з метою реалізації проєктів  інтеграції української і європейської енергосистем, а також залучення нових технологій для підвищення стійкості енергосистеми України.

Нагадаємо, в січні 2019 року Україна отримала дозвіл Westinghouse на використання технології виробництва ядерного палива під час будівництва заводу. Технологією виробництва палива для реакторів типу ВВЕР, якими обладнані українські атомні електростанції, володіють виключно компанія Westinghouse і російська "ТВЕЛ". Зважаючи на це, завод з виробництва палива може бути побудований через три роки.

Westinghouse Electric займається конструкцією атомних станцій і виробництвом ядерного палива.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram