ГоловнаПолітика

"Голос" виступив за закріплення процедури імпічменту президента

Рахманін заявив, що проєкт про імпічмент не має нічого спільного з процедурою відсторонення президента від влади.

"Голос" виступив за закріплення процедури імпічменту президента
Фото: Макс Требухов

Лідер фракції "Голос" Сергій Рахманін заявив, що вважає за доцільне закріпити процедуру імпічменту президента в Конституції України. Про це Рахманін сказав на ранковому пленарному засіданні ВР, передає "Інтерфакс-Україна".

"Якщо президент хоче демократичної процедури, то нехай суб'єкт законодавчої ініціативи вносить зміни в ст. 111 Конституції", - сказав він.

Рахманін підкреслив: якщо депутати не бояться скасування недоторканності, то і президент не повинен боятися демократичної системи противаг.

Він упевнений, що внесений до парламенту законопроєкт про імпічмент президента не має нічого спільного з процедурою відсторонення голови держави від влади. "Цей законопроєкт має такий самий стосунок до процедури відсторонення президента від влади, як жувальна гумка "Орбіт" до боротьби з карієсом", - наголосив Рахманін.

Крім того, політик розкритикував пакет президентських законопроєктів про внесення змін до Конституції України. "Величезна кількість законопроєктів не пов'язані між собою, безсистемні, ...частково незрозумілі, частково шкідливі", - зазначив він.

Нагадаємо, сьогодні, 3 вересня, Верховна Рада скасувала депутатську недоторканність. Зміни були запропоновані ще в 2017 році президентом Петром Порошенком і сьогодні були прийняті голосами 373 депутатів. Ці зміни до Конституції набудуть чинності з 2020 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram