ГоловнаПолітика

Дубілет анонсував повноцінний запуск електронного документообігу з 1 жовтня

Після оцифрування документообігу Кабмін розгляне доцільність існування окремих документів.

Дубілет анонсував повноцінний запуск електронного документообігу з 1 жовтня
Дмитрий Дубилет
Фото: Сергей Нужненко

Міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет заявляє, що електронний документообіг між державними органами запрацює вже 1 жовтня, а повна діджиталізація документообігу займе 1-2 роки. Про це міністр написав на своїй сторінці у фейсбуці.

"Щомісяця держоргани шлють один одному через загальні і спеціалізовані поштові служби десятки, якщо не сотні тисяч паперових документів. З 1 жовтня ми маємо намір це зупинити", - написав Дубілет.

"Учора ЗМІ поширили новину, що ми хочемо заборонити паперовий документообіг. Тут, на жаль, закралася помилка. Документообмін - це обмін документами між органами. Документообіг - це процеси узгодження документів усередині держорганів. Поки що мова тільки про документообмін. А повна діджиталізація документообігу - це завдання на найближчі 1-2 роки", - зазначив Дубілет.

За словами міністра, є низка документів, які поки що не можна перевести в цифру через закони, і у вересні зміни їх не зачеплять.

"Ми їх ретельно проаналізуємо і теж оцифруємо, але для цього потрібно буде змінювати закони. Сподіваюся, до кінця року внесемо в Раду пропозиції", - написав Дубілет.

Після переведення документів в електронний формат почнеться ревізія на предмет необхідності їх існування.

Нагадаємо, вчора прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що з 1 жовтня державні органи планують повністю відмовитися від паперового документообміну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram