ГоловнаПолітика

Збройні сили будуть готувати спеціальні "нічні" підрозділи

Крім того, ЗСУ готують полігон для навчання боїв у міській місцевості.

Збройні сили будуть готувати спеціальні "нічні" підрозділи
Руслан Хомчак
Фото: пресс-служба президента

За рішенням начальника Генштабу Збройних сил України генерал-лейтенанта Руслана Хомчака, відтепер 70% навчального часу витрачатимуть на підготовку окремих підрозділів до дій уночі. Про це повідомив перший заступник начальника Головного управління підготовки ЗСУ полковник Ігор Подолян, інформує пресслужба Генштабу.

"У цьому напрямку були проблеми. І сьогодні рішенням начальника Генерального штабу визначено чіткий перелік підрозділів зі складу кожної бригади, які мають відповідне обладнання для навчання вночі", - заявив Подолян.

За словами Подоляна, розподіл навчального часу в таких підрозділів складе 30/70.

"Тобто 70% загального часу буде витрачатися на те, щоб виконувати відповідні навчально-бойові завдання під час бойової підготовки вночі", - зазначив офіцер.

За його словами, також українських військових навчатимуть боїв у місті.

"Ми знаємо, що окремі регіони країни - це суцільні міста, села, що перетікають з одного в інше. Це підштовхує нас до того, щоб навчати війська воювати в містах. Правда, полігону, що імітує таку місцевість, немає. Тому будуємо відповідний навчальний об'єкт, який дозволить нам "вести бій" у місті. У нас десь близько 40% готовності цього об'єкту в Старичах. На наступний рік передбачено серйозні капіталовкладення для того, щоб завершити до 2021 року його облаштування", - заявив Подолян.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram