ГоловнаПолітика

Абромавічус пообіцяв конкурс на голову "Укроборонпрому" до кінця року

Від ідеї проведення конкурсу вирішили не відмовлятися.

Абромавічус пообіцяв конкурс на голову "Укроборонпрому" до кінця року
Фото: dyvys.in

Конкурс з відбору генерального директора державного концерну "Укроборонпром" буде оголошено до кінця цього року.

Про це заявив генеральний директор концерну Айварас Абромавічус, який сьогодні офіційно розпочав виконання своїх обов'язків, повідомляє пресслужба "Укроборонпрому".

"І президент, і я, і всі члени Наглядової ради концерну залишаємося прихильниками конкурсного відбору генерального директора. Конкурс буде оголошено до кінця року", - заявив Абромавічус.

За його словами, відразу після інавгурації президент Володимир Зеленський звернувся до нього з проханням очолити Наглядову раду концерну "Укроборонпром" і почати глибинну трансформацію компанії. За три неповні місяці роботи Абромавічуса на цій посаді Наглядова рада встигла сформувати номінаційну комісію за участю міжнародних консультантів, провести десятки співбесід і відібрати кількох претендентів на посаду генерального директора.

"Вперше в історії директор "Укроборонпрому" повинен був бути обраний на конкурсній основі, а не шляхом політичних домовленостей. Але поки йшла процедура спецперевірки кандидатів, у Концерні почали відбуватися речі, які могли мати негативні наслідки для національної безпеки", - пояснив новообраний генеральний директор.

Зокрема, без погодження з Наглядовою радою переписувалися статути підприємств-учасників концерну, в ЗМІ почали з'являтися витоки секретних контрактів, до яких не мали доступу навіть члени Наглядової ради, а на самих підприємствах колишнім керівництвом була створена атмосфера нездорової конкуренції.

Нагадаємо, 30 серпня президент Володимир Зеленський призначив Айвараса Абромавічуса генеральним директором державного концерну "Укроборонпром". Того самого дня Зеленський звільнив з посади гендиректора "Укроборонпрому" Павла Букіна,а також припинив повноваження Абромавічуса як члена наглядової ради державного концерну "Укроборонпром".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram