ГоловнаПолітика

Семочка остаточно звільнили з військової служби, - ЗМІ

Указ про звільнення з 3 вересня нібито підписали минулого тижня.

Семочка остаточно звільнили з військової служби, - ЗМІ
Сергей Семочко
Фото: Публичные люди

Колишній перший заступник голови Служби зовнішньої розвідки Сергій Семочко остаточно звільнений з військової служби. Про це повідомляє "Цензор.нет" з посиланням на власні джерела.

Згідно з повідомленням, Семочко був звільнений зі служби наказом глави СЗР Владислава Бухарєва від 30 серпня, дата звільнення - 3 вересня.

Нагадаємо, у червні глава Служби зовнішньої розвідки Владислав Бухарєв заявив, що п'ятий президент Петро Порошенко цілком не звільнив ексзаступника керівника СЗР Сергія Семочка.

"Петро Олексійович насправді злукавив, Семочко де-факто перебуває на військовій службі в розпорядженні Служби зовнішньої розвідки. Оголосив про звільнення - але не звільнив. Ну що ж, будемо вирішувати цю проблему", - зазначив Бухарєв.

Скандал із Семочком розгорнувся восени 2018 року. Журналісти проєкту "Наші гроші" з'ясували, що сім'я заступника голови зовнішньої розвідки України Семочка володіє елітною нерухомістю на $ 8 млн, користується вертольотом і дорогими позашляховиками. Крім того, 8 родичів заступника голови зовнішньої розвідки України Семочка мають російське громадянство.

Національне антикорупційне бюро почало кримінальне провадження щодо Семочка, 12 квітня Порошенко підписав наказ про звільнення його з посади.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram