ГоловнаПолітика

ДБР відмовилося відкрити розслідування проти Портнова за заявами Чорновол

Ексдепутатка повідомила, що Труба порушив обіцянку.

ДБР відмовилося відкрити розслідування проти Портнова за заявами Чорновол
Фото: nfront.org.ua

Колишня депутатка Верховної Ради Тетяна Чорновол заявила, що Державне бюро розслідувань відмовилося відкрити кримінальні провадження щодо колишнього заступника голови Адміністрації президента Андрія Портнова.

Про це йдеться в її фейсбуці.

"Керівник ДБР Роман Труба відмовився внести в ЄРДР заяви про злочини Портнова. Хоча відмова в прийнятті та реєстрації заяви або повідомлення про кримінальне правопорушення не допускається (ч. 4 ст. 214 КПК України)", - написала Чорновол.

Заяви стосуються "узурпації влади" Портновим і можливих зловживань на державній посаді в інтересах комерційної структури.

Чорновіл зазначила, що, незважаючи на обіцянки Труби відкрити кримінальні справи і перевірити викладені факти, вона отримала дві відмови.

"При особистій зустрічі Труба виправдовувався, що ДБР відкрило цілий букет політично замовних кримінальних справ за заявами самого Портнова, оскільки не могло відмовити згідно з КПК. Саме цим Труба пояснив порушення, наприклад, такої антидержавної кримінальної справи, де називається "злочином"... контрнаступ ЗСУ на Донбасі 2014 року, у результаті якого було звільнено 70 відсотків території Донбасу. На цій зустрічі я повідомила Трубі, що готую заяви про злочини Портнова. Він мені гарантував, що порушить кримінальні справи і перевірить викладені факти", - написала Чорновол.

Нагадаємо, Портнов покинув Україну 2014 року після втечі Віктора Януковича, деякий час жив у Росії, потім переїхав до Відня. 19 травня цього року повернувся в Україну після перемоги Володимира Зеленського на президентських виборах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram