ГоловнаПолітика

РФ має намір запросити Зеленського на святкування 9 травня в Москві

За словами помічника Путіна, запрошення вже прийняли 17 лідерів різних країн.

РФ має намір запросити Зеленського на святкування 9 травня в Москві
Фото: EPA/UPG

Росія має намір вислати запрошення президенту України Володимиру Зеленському на участь в урочистих заходах у Москві, присвячених 9 травня. Про це повідомив помічник президента РФ Юрій Ушаков, передає "Інтерфакс-Україна".

"Приблизно 17 лідерів різних країн підтвердили офіційно свою участь у пам'ятних заходах у Москві 9 травня. Очікується велика міжнародна подія, присвячена настільки важливій для нас і всіх інших даті", - сказав Ушаков.

За його словами, свою участь у заходах підтвердили лідери Індії, Куби, Франції, Чехії, Венесуели, Білорусі, Вірменії, Молдови, Сербії. Він зазначив, що багато країн СНД позитивно відповіли на запрошення.

Разом із тим він повідомив, що президент США Дональд Трамп не входить у число зарубіжних лідерів, які підтвердили свою участь. "Американці поки що не відповіли", - зазначив помічник Путіна.

"Президенту України буде направлятися", - додав помічник президента.

Нагадаємо, міністр культури Естонії Тиніс Лукас відмовився від пропозиції свого російського колеги Володимира Мединського відвідати запланований на середину листопада Міжнародний культурний форум в Санкт-Петербурзі, пославшись на зайнятість.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram