ГоловнаПолітика

Зеленський відвідає заходи до 80-х роковин Другої світової війни у Варшаві

31 серпня - 1 вересня президент України відвідає Польщу.

Зеленський відвідає заходи до 80-х роковин Другої світової війни у Варшаві
Владимир Зеленский и Анджей Дуда (архив)
Фото: twitter.com/PLPermRepEU

Президент Володимир Зеленський відвідає Польщу 31 серпня - 1 вересня для зустрічі з владою й участі в заходах з нагоди 80-х роковин початку Другої світової війни.

Про це повідомляють на сайті президента.

"31 серпня президент України Володимир Зеленський здійснить офіційний візит до Республіки Польща на запрошення президента цієї країни Анджея Дуди,.. 1 вересня президент України візьме участь у меморіальних заходах у Варшаві з нагоди 80-ї річниці початку Другої світової війни", - йдеться в повідомленні.

31 серпня Зеленський проведе зустрічі з президентом Дудою, прем'єр-міністром Матеушем Моравецьким, маршалом Сенату Станіславом Карчевським і представниками бізнесу.

1 вересня президент України також зустрінеться з лідерами інших країн, які братимуть участь у заходах.

Зеленський планував провести у Варшаві зустріч із президентом США Дональдом Трампом, але той скасував візит до Польщі через загрозу урагану у Флориді.

Нагадаємо, раніше пресслужба президента Білорусі Олександра Лукашенка повідомила, що його не буде у Варшаві на меморіальних заходах з нагоди 80-х роковин Другої світової війни, а представляти країну буде посол. Польське видання "Rzeczpospolita" зазначило, що Лукашенко відмовився від візиту до Польщі, оскільки на заходи не запросили президента РФ Володимира Путіна.

У березні, коли канцелярія Дуди розсилала запрошення, повідомлялося, що Путіна не покликали на заходи, тому що "запрошення були розіслані, керуючись сучасним, а не історичним контекстом".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram