ГоловнаПолітика

Координувати Офіс гуманітарної політики буде кримська правозахисниця Дворецька

Раніше вона очолювала кримський правозахисний центр "Дія", а пізніше заснувала одну з найбільших організацій - благодійний фонд "Схід-SOS".

Координувати Офіс гуманітарної політики буде кримська правозахисниця Дворецька
Александра Дворецкая
Фото: facebook.com/oleksandra.dvoretska

Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський повідомив, що координувати Офіс розробки гуманітарної політики України буде кримська правозахисниця, співзасновниця і членкиня правління Благодійного фонду "Схід-SOS" Олександра Дворецька.

Про це він написав у фейсбуці.

"Представляю вам нового координатора Офісу розробки гуманітарної політики України. Напрямок: гуманітарна та інформаційна політика тимчасово окупованих територій. Олександра Дворецька - правозахисниця, співзасновниця і членкиня правління Благодійного фонду "Схід-SOS". Олександра Дворецька - політологиня за освітою, народилася і виросла в Криму, в березні 2014 очолювала Кримський правозахисний центр "Дія". Після переїзду із Сімферополя до Києва заснувала одну з найбільших національних організацій - Благодійний фонд "Схід-SOS", який займається питаннями захисту прав переселенців, жителів тимчасово окупованих територій і територій біля лінії зіткнення", - написав він.

Бородянський додав, що Дворецька була співавторкою законопроєктів про захист прав внутрішньо переміщених осіб, осіб, зниклих безвісти, а також законодавчих ініціатив про забезпечення політичних прав переселенців, нормативного регулювання організації порядку перетину КПВВ у Донецькій і Луганській областях. Була співорганізаторкою від громадських організацій парламентських слухань про тимчасово окуповані території і внутрішньо переміщених осіб у Верховній Раді 2016 року. Входила до Експертної ради парламентського комітету з прав людини.

Нагадаємо, в Офісі президента Володимира Зеленського вирішили об'єднати Міністерство культури, Міністерство молоді та спорту і Міністерства інформаційної політики в одне - Міністерство гуманітарної політики, зберігши при цьому функціонал кожного відомства. Очолив об'єднане міністерство ексдиректор холдингу StarLightMedia Володимир Бородянський, недавно призначений радником президента з питань гуманітарної політики.

Раніше Бородянський повідомив, що координувати напрямок "Книги" в рамках роботи над гуманітарною політикою України буде Антон Мартинов - український підприємець і співвласник видавництва "Наш формат".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram