ГоловнаПолітика

США вирішать питання про розмір військової допомоги Україні найближчим часом, - Болтон

Трамп поставив фінансування України під сумнів.

США вирішать питання про розмір військової допомоги Україні найближчим часом, - Болтон
Джон Болтон
Фото: twitter @TFASorg

Сполучені Штати найближчим часом планують вирішити питання про розмір військової допомоги Україні.

Про це радник президента США з національної безпеки Джон Болтон заявив журналістам у четвер у Мінську, відповідаючи на відповідне запитання.

"У нас буде відповідь на це запитання в найближчому майбутньому", - цитує Болтона Інтерфакс-Україна.

Радник Дональда Трампа зазначив, що в минулому і зараз у США є дуже широка співпраця у сфері оборони з Україною та іншими країнами в регіоні.

"Мені здається, вона було взаємовигідною. І в найближчому майбутньому ми визначимося і ухвалимо рішення стосовно цього", - наголосив Болтон.

Раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп попросив свою команду національної безпеки переглянути програму допомоги Україні в галузі безпеки, щоб переконатися, що гроші використовуються в інтересах Сполучених Штатів.

У 2019 фінансовому році законодавці США виділили Україні 250 мільйонів доларів на допомогу у сфері безпеки, включаючи гроші на зброю, навчання, обладнання та розвідувальну підтримку. Зокрема, Конгрес виділив 50 мільйонів доларів на озброєння. Тепер це фінансування ставиться під сумнів, оскільки президент хоче забезпечити пріоритетність інтересів США.

Politico зазначає, що кошти на Україну не можуть бути витрачені, поки вони перебувають на розгляді. Термін їх дії закінчується 30 вересня фінансового року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram