ГоловнаПолітика

Чийгоз: повернення утримуваних у РФ українців може відбутися в п'ятницю

Він теж сказав, що Сенцова етапували до Москви.

Чийгоз: повернення утримуваних у РФ українців може відбутися в п'ятницю
Фото: Сергей Нужненко

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу, нардеп Ахтем Чийгоз повідомив, що прибуття утримуваних у РФ політв'язнів очікується цієї п'ятниці, 30 серпня. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Олег Сенцов у (московському СІЗО) "Лефортово". З тієї інформації, що я знаю, в п'ятницю повинні прибути. Всі разом. Але це все настільки ймовірно. Я сам пройшов цей шлях і знаю, що зміни можливі. Загалом те, що це питання поставлено "на рейки" і буде відпрацьовано - це так", - сказав він журналістам після урочистого засідання Верховної Ради в четвер.

Нагадаємо, останнім часом російські та українські ЗМІ активно обговорюють тему можливого обміну ув'язнених між Україною і Росією. 21 серпня російські ЗМІ також повідомляли про ймовірну видачу Україні п'ятьох політув'язнених, а в московському СІЗО "Лефортово" підтвердили, що політв'язнів Балуха, Карпюка, Клиха, Кольченка і Сущенка перевезені до них.

Сьогодні з'явилася інформація, що Сенцова також перевезли в СІЗО Москви. Адвокат режисера цю інформацію не підтвердив. Однак матір Сенцова Людмила повідомила, що Олег уперше за довгий час не подзвонив їй, хоча раніше завжди зв'язувався з нею наприкінці місяця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram