ГоловнаПолітика

Комітет з питань свободи слова "урізали" в кількості і призначили заступником голови "Слугу народу"

Комітет урізали, оскільки "Батьківщина" і "Європейська Солідарність" відкликали своїх кандидатів.

Комітет з питань свободи слова "урізали" в кількості і призначили заступником голови "Слугу народу"
Фото: Макс Требухов

Комітет з питань свободи слова Нестора Шуфрича «урізали» в кількості і призначили заступником голови комітету «слугу народу». Таке рішення групи обурило нардепів «Опозиційної платформи «За життя».

Про це на засіданні підготовчої депутатської групи заявив майбутній депутат фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко, передає кореспондент LB.ua.

«Ми пропонуємо зменшити квоту в Комітеті з питань свободи слова до 5 чоловік», - повідомив він.

Разумков зазначив, що пропозиція зменшення квоти в Комітеті з питань свободи слова полягає в зменшенні кількості членів з 7 до 5 депутатів, оскільки «Батьківщина» і «Європейська Солідарність» відкликали своїх кандидатів з цього комітету.

«1 позиція залишається за ОПЗЖ, 4 депутати - за «Слугою народу», - сказав він.

У свою чергу, імовірний глава комітету Нестор Шуфрич висловив невдоволення зменшенням кількості членів очолюваного ним комітету:

«Мені дуже шкода, що сьогодні, коли стався напад на журналіста в Харківській області, приймається таке рішення про зменшення кількості членів комітету... Це неприпустимо», - виступав він.

У свою чергу, Артур Герасимов від «Європейської Солідарності» закликав узагалі відкликати кандидатуру Шуфрича з посади глави комітету через протестні настрої журналістської спільноти і заяви партії «Голос».

Разумков у відповідь на це назвав позицію Герасимова неконструктивною, адже раніше «Європейська Солідарність» відкликала свого кандидата з цього комітету.

Це спровокувало емоційну реакцію Вадима Рабіновича з ОПЗЖ, який заявив, що «і тепер злочинна влада, що заважала нам п'ять років, не дає нам працювати».

Головуючий Разумков поставив на голосування питання про зменшення кількості членів комітету і про призначення першим заступником Шуфрича депутата з фракції «Слуга народу» Євгена Брагара, що було підтримано більшістю членів групи.

Нагадаємо, сьогодні, 28 серпня, "ЄС" закликала "Голос" і "Батьківщину" виступити проти обрання Шуфрича главою комітету свободи слова. Партія Порошенка стверджує, що проросійський політик не має прав на цю посаду.

У свою чергу партія "Голос" закликала "Слугу народу" переглянути рішення про призначення Шуфрича в комітет зі свободи слова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram