ГоловнаПолітика

Підготовча депутатська група провела останнє засідання

На засіданні депутатська група розглядала різні технічні питання.

Підготовча депутатська група провела останнє засідання
Фото: Макс Левин

Підготовча депутатська група провела останнє засідання перед урочистим відкриттям ВРУ IX скликання. Як передає кореспондент LB.ua, депутатська група розглянула технічні питання.

«Ми так довго обмінювалися позиціями, що затягнули початок засідання групи на годину (спочатку воно планувалося о 17:00, а почалося о 17:45, - прим)», - заявив головуючий Дмитро Разумков.

Для початку депутатська група остаточно узгодила питання розсадження народних депутатів у сесійній залі. Зокрема, було врегульовано додаткове питання розміщення депутатів-самовисуванців відповідно до їх заявок.

Також члени групи обговорили технічне питання про виділення приміщень парламенту для секретаріатів депутатських груп. Однак майбутній депутат фракції «Батьківщина» Іван Крулько зазначив про недоцільність прийняття такого рішення сьогодні, оскільки тільки завтра, після відкриття засідання нової Ради будуть вирішуватися питання створення як фракцій, так і груп.

Разумков запропонував підтримати цю пропозицію, адже тільки завтра буде поставлено крапку в питаннях кількісного складу фракцій і депутатських груп.

Аналогічно група відклала ухвалення рішення щодо порядку відшкодування з бюджету фінансових витрат майбутніх депутатів за проїзд і проживання, як це передбачено чинним законодавством.

Також обговорювалася проблема розміщення комітетів парламенту. Зокрема, на цей момент тільки 12 комітетів уже отримали кабінети для роботи, а 11 - ще ні.

«Після того, як завтра почнеться повноцінне засідання Ради, наша група втратить повноваження. І всі питання, які не вирішені на цей момент, будуть вирішуватися вже апаратом ВР. Думаю, що у нас і далі буде така сама конструктивна робота», - резюмував Разумков.

Нагадаємо, депутатська група працювала протягом двох тижнів, вирішивши організаційні питання: запрошення іноземних гостей на урочисте засідання, порядок розсадження в залі, а також кількість і порядок ведення парламентських комітетів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram