ГоловнаПолітика

Партія "Голос" закликала "Слугу народу" переглянути рішення про призначення Шуфрича в комітет зі свободи слова

"Політик, який неодноразово демонстрував антиукраїнську позицію, не повинен очолювати парламентський комітет".

Партія "Голос" закликала "Слугу народу" переглянути рішення про призначення Шуфрича в комітет зі свободи слова
Нестор Шуфрич
Фото: Макс Требухов

Партія Святослава Вакарчука "Голос" закликає "Слугу народу" переглянути рішення про призначення головою Комітету з питань свободи слова нардепа від "Опозиційною платформи - За життя" Нестора Шуфрича.

Про це йдеться в заяві на сайті партії.

"Партія «Голос» звертається до президента України і партії «Слуга народу» з вимогою не допустити повернення колишніх «регіоналів» до влади", - йдеться в повідомленні.

Відзначають, що представник партії "Голос" на підготовчій підгрупі нової Верховної Ради голосував проти призначення Шуфрича головою комітету і порушував це питання на загальній групі.

"На нашу думку, призначати на голову комітету з питань свободи слова представника політичної команди, яка гнобила свободу слова в Україні, - неприпустимо. Ми наполегливо закликаємо партію «Слуга народу» переглянути своє рішення. Політик, який неодноразово демонстрував антиукраїнську позицію, не повинен очолювати парламентський комітет", - наголошено в заяві.

Нагадаємо, на засіданні 27 серпня підготовча група затвердила персональний склад керівництва комітетів Ради 9-го скликання. Зокрема, керівником комітету свободи слова було затверджено Шуфрича. Остаточний склад комітетів обіцяють оголосити до обіду 28 серпня.

Перше засідання нової Ради відбудеться 29 серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram