ГоловнаПолітика

Коломойський про майбутнього прем'єра: я схиляюся до кандидатури Вітренка, тому що з ним знайомий

Бізнесмен оцінив кілька кандидатів на посаду голови українського уряду.

Коломойський про майбутнього прем'єра: я схиляюся до кандидатури Вітренка, тому що з ним знайомий
Фото: стоп-кадр

Бізнесмен Ігор Коломойський назвав своїх фаворитів на посаду прем'єр-міністра України.

Про це він розповів в інтерв'ю "Цензор.Нет".

На його думку, очолити український уряд може виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко. При цьому Коломойський, як і раніше, не виключає кандидатуру заступника голови Офісу президента Олексія Гончарука.

"Рашкован (колишній заступник голови Нацбанку, представник України в Міжнародному валютному фонді Владислав Рашкован, - ред.) взагалі мінус, виключено. Коболєв (голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв) не готовий сам, по-моєму, не хоче на цьому етапі, хоча дуже гідний кандидат. Але просто це громадська думка: у злиденній країні великий розмір премії - це компромат. Хоча ця премія взагалі нічого - нуль порівняно з тією величезною роботою, яку він зробив для країни. Абромавичус (ексміністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус, - ред.) - нуль шансів. Данилюк (ексміністр фінансів, голова Ради Нацбезпеки Олександр Данилюк, - ред.) - нуль шансів. Олексій Гончарук у шортлісті, причому, на мій погляд, це один із фаворитів", - перерахував кандидатів на посаду прем'єра Коломойський.

"Я схиляюся до кандидатури Вітренка, тому що з ним знайомий. Але кажуть, що і Гончарук теж гаразд, дуже розумний", - додав бізнесмен.

Нагадаємо, в травні Коломойський виступав за призначення прем'єр-міністром Коболєва. Сам глава "Нафтогазу" цю інформацію коментувати відмовився, зазначивши лише, що йому нічого сказати з цього приводу. На початку серпня олігарх назвав фаворитами на цю посаду Вітренка і Гончарука.

Обраний депутат від партії "Слуга народу" Давид Арахамія, який може очолити фракцію, говорив, що в партії працюють над проєктом коаліційної угоди і розглядають на посаду прем'єра 3-4 кандидатури.

Президент Володимир Зеленський говорив, що прем'єр-міністром має бути людина без свого політичного руху і пообіцяв, що уряд України очолить професійний економіст.

Прем'єр-міністр України призначається Верховною Радою за поданням президента. Зараз цю посаду обіймає Володимир Гройсман.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram