ГоловнаПолітика

Нардеп Різаненко: заступником голови фінансового комітету Ради стане Дубінський, а секретарем - Палиця

Головою комітету буде юрист Гетьманцев від "Слуги народу", а його першим заступником - Железняк від "Голосу".

Нардеп Різаненко: заступником голови фінансового комітету Ради стане Дубінський, а секретарем - Палиця
Павел Ризаненко
Фото: Сергей Анищенко

У Комітет фінансової, податкової та митної політики Верховної Ради 9-го скликання увійдуть ексголова Волинської облради Ігор Палиця та ведучий телеканалу "1+1" Олександр Дубінський.

Про це повідомив у фейсбуці нардеп Ради 7-го і 8-го скликань Павло Різаненко.

"Палиця буде секретарем, а Дубінський - заступником голови Комітету фінансової, податкової та митної політики, який тепер відповідатиме за банківську систему! Коломойський-Палиця-Дубінський-націоналізація Приватбанку...", - написав він.

Різаненко додав, що головою комітету буде юрист Данило Гетьманцев, який пройшов у Раду за списком "Слуги народу", а його першим заступником - Ярослав Железняк (партія "Голос"), колишній радник прем'єр-міністра Володимира Гройсмана щодо парламентських відносин, що з 2016 року працював у стратегічній консультативній групі з підтримки реформ в Україні (SAGSUR).

Як повідомлялося, Палиця пройшов до парламенту як самовисуванець за округом №22 у Луцьку. Він є членом політради партії УКРОП. Палиця пов'язаний з бізнесменом Ігорем Коломойським. Він тривалий час очолював компанії "Нафтохімік Прикарпаття" і "Укрнафту", а також має спільний з Коломойським бізнес. Палиця був депутатом Ради 6-го і 7-го скликань в 2007-2014 роках. У травні 2014-го - червні 2015 року очолював Одеську обласну державну адміністрацію. Після звільнення був обраний депутатом Волинської облради, де обійняв посаду голови.

Дубінський - український журналіст, блогер, ведучий програми "Гроші" і керівник проекту "Українські сенсації" на телеканалі "1+1". Він переміг на мажоритарному окрузі №94 в Київській області і обійшов нардепа Ігоря Кононенка з великим відривом.

Нагадаємо, у новій Раді буде 23 парламентських комітети.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram