ГоловнаПолітика

Для депутатів нової Ради створили чат-бота, який "відповідатиме на безліч запитань"

Щоб не створювати "інформаційний хаос", у "Слузі народу" виступили з ініціативою створити такого електронного помічника.

Для депутатів нової Ради створили чат-бота, який "відповідатиме на безліч запитань"
Галина Янченко
Фото: Макс Требухов

Для допомоги в роботі народним депутатам Верховної Ради України 9-го скликання створили електронного помічника - чат-бота.

Про це розповіла обрана депутатка від "Слуги народу" Галина Янченко, передає "Інтерфакс-Україна" .

"Це одна з ініціатив перетворення бюрократичної держави на "державу в смартфоні", яка є доступною і близькою для тих громадян, які її потребують", - сказала вона.

Янченко зазначила, що майбутні нардепи "вже зіткнулися з великою кількістю різних організаційних і бюрократичних питань". "Подача документів, збір довідок, різних паперів, щоб зареєструватися в ЦВК, в апараті Ради, щоб з'ясувати, як зареєструвати і оформити на роботу помічників, як здійснюється порядок організації відряджень, як записатися в той чи інший комітет чи групу дружби з іншими країнами", - пояснила вона.

Щоб допомогти розібратися в цьому і не створювати "інформаційного хаосу", в "Слузі народу" виступили з ініціативою створити такого електронного помічника.

Експерт з питань штучного інтелекту Українського інституту майбутнього Антон Семенов пояснив, що чат-бота створено, щоб "скоротити час на пошук тих чи інших документів, а також відповідати на безліч запитань, які містяться в спеціалізованих базах даних Верховної Ради і довідниках".

Нагадаємо, раніше обраний від "Слуги народу" нардеп Давид Арахамія, який може очолити фракцію в парламенті, заявив, що за голосуванням депутатів від "Слуги народу" стежитиме програма зі штучним інтелектом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram