ГоловнаПолітика

МВС забезпечило 500 поліцейських і рятувальників квартирами в лізинг

Програма працює лише чотири місяці.

МВС забезпечило 500 поліцейських і рятувальників квартирами в лізинг
Фото: mvs.gov.ua

Міністерство внутрішніх справ за чотири місяці роботи програми фінансового лізингу забезпечило житлом понад 500 сімей поліцейських і рятувальників.

Про це повідомив міністр Арсен Аваков під час презентації перших результатів роботи мотиваційної програми МВС.

"Сьогодні ми можемо підбити перші підсумки реалізації цього важливого соціального проєкту - першої мотиваційної програми МВС: житло для поліцейських і рятувальників у пільговий фінансовий лізинг. Тільки за чотири місяці - з травня по серпень 2019 року, коли програма повноцінно запрацювала, - понад 500 сімей отримали житло. До кінця року ми очікуємо, що таких сімей буде додатково 1000. Незабезпеченість житлом рятувальників і поліцейських ми повинні подолати за три роки", - цитує Авакова пресслужба МВС.

За умовами програми, держава повністю компенсує витрати на обслуговування договору лізингу і до 40% лізингових платежів. Сума компенсації залежить від стажу роботи та складу сім'ї. Наприклад, у разі вислуги 5-10 років щомісячний платіж знижується на 10%, 10-15 років - на 20%, від 15 років - на 30%. Крім того, платіж знижується на 5% за одну дитину.

Термін лізингу - максимум 20 років, є опція дострокового погашення.

Для участі в програмі потрібно мати не менш ніж два роки стажу (крім учасників бойових дій) і не менш ніж 5 років до виходу на пенсію.

Лізинг квартири - це альтернатива кредитуванню, що передбачає оренду житла з правом його викупу наприкінці терміну. Фізична особа сплачує щомісячну плату, як у разі оренди, але вона зараховується в загальну вартість квартири. Наприкінці терміну лізингу фізична особа може викупити квартиру і оформити право власності на неї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram